To debutantprisnominasjoner til Gyldendal-forfattere

To debutantprisnominasjoner til Gyldendal-forfattere

Svanhild Telnes og Lars Svisdal er nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Til felles har de sin redaktør Morten Moi.

Det var to lykkelige forfattere som fikk beskjeden om at de er nominert til den prestisjetunge prisen Tarjei Vesaas debutantpris.

24 år gamle Svanhild Telnes ble nominert for diktsamlinga Om nettene brukar mor dråpeteljar. Samlinga fikk svært gode kritikker i en rekke aviser. Tom Stalsberg i Dagbladet innrømmet å føle en viss misunnelse ved å lese Telnes: «Jøss, dette er noe vi blir misunnelige av å lese fordi denne unge debutanten gjør at vi får lyst til å hive alt vi har skrevet: Rett i bøtta.»

- Det kjennes jo heilt fantastisk, da. Trur det er eit ord som oppsummerer det ganske godt, eigentleg. Eg blei litt satt ut med ein gong, men nå som det har fått synke inn kjennes det berre veldig, veldig fint, sier Telnes.

Bejublet debutant

Lars Svisdal fra Sunndal ble nominert for romanen Seg til inkjes. Romanen ble bredt lest og fikk strålende anmeldelser. Bernard Ellefsen i Morgenbladet var veldig begeistret og skrev: «Debutanten Lars Svisdal byr leseren på setninger mettet med observasjon og erkjennelse. Det bør gi ham litteraturprisen som bærer navnet til en av hans klare forgjengere.»

- Det føles fordømt bra. No står det berre att å finne ut kven i rådet eg må sende eit avkappa hestehovud til, sier Svisdal.

Lykkelig redaktør

Det er uvanlig med to debutantnominasjoner på samme forlag, og enda mer uvanlig med to nominasjoner til bøker på nynorsk med samme redaktør. Morten Moi har jobbet med både Svisdals og Telnes’ debutbøker.

- Jeg er veldig stolt, forteller Moi.
- Det har vært utrolig givende å jobbe med debutantmanus som holder så høyt nivå. Det er stort for meg som redaktør at to av mine forfattere er nominert. De fortjener prisen begge to!

Blant tidligere vinnere av Tarjei Vesaas’ debutantpris finner vi forfattere som Roy Jacobsen, Trude Marstein, Lars Saabye Christensen, Jan Erik Vold og Zeshan Shakar.

De to andre nominerte er Oda Malmin med romanen Steinauge (Aschehoug) og Ragnhild Eskeland med romanen Føling (Pelikanen).

Prisen deles ut søndag 24. mars.

To-debutantprisnominasjoner-til-Gyldendal-forfattere (1)

Relaterte artikler