Svenska Deckarakademin 2019 til Camilla Grebe

Svenska Deckarakademin 2019 til Camilla Grebe

Svenska Deckarakademin har talt: Årets beste svenske kriminalroman er Skyggejegeren av Camilla Grebe.

«En elegant komponert politiroman med kvinnehistorisk perspektiv», lyder juryens begrunnelse. Vinneren av Svenska Deckarakademin nomineres også til den prestisjetunge Glassnøkkelen.
 
En februarnatt i 1944 blir en kvinne funnet fastspikret til gulvet i leiligheten sin i Stockholm. 30 år senere blir ytterligere en kvinne funnet på samme måte.
Jakten på morderen får skjebnesvangre konsekvenser for de tre politietterforskerne som arbeider med sakene. Britt-Marie på 1970-tallet, Hanne på 1980-tallet og Malin som er politietterforsker i dag.
 
Skyggejegeren er en original og dyktig iscenesatt kriminalroman om den ukuelige driften mot å forstå seg selv, men også et stykke samtidshistorie som strekker seg fra andre verdenskrig og frem til i dag.
 
Camilla Grebe (f.1968) kommer fra Stockholm. Hun er utdannet siviløkonom, og var blant annet med å starte lydbokforlaget Storyside. Grebe vant prisen første gang i 2017 for Husdyret, som vant Glassnøkkelen i 2018. Hun er en av de mest prisbelønte og kritikerroste krimforfatterne i Sverige i dag

Svenska-Deckarakademin-2019-til-Camilla-Grebe (1)

Relaterte artikler