Tre Man Booker-nominasjoner til Gyldendal

Tre Man Booker-nominasjoner til Gyldendal

Olga Tokarczuk, Mazen Maarouf og Tommy Wieringa er valgt ut til Man Booker Internationals langliste.

Fjorårets vinner av Man Booker-prisen for romanen Løperne, polske Olga Tokarczuk, er nominert i år igjen. Denne gang for Før plogen din over de dødes knokler, som blir gitt ut på norsk 16. august i Julia Wiedlochas oversettelse.

Mazen Maarouf var nettopp i Norge for å lansere den kritikerroste novellesamlingen Vitser til soldatene. Han har tidligere vunnet den første pan-arabiske novelleprisen, og høster store lovord for sine såre, morsomme og originale noveller. Den norske utgaven av Vitser til soldatene ble utgitt på norsk 22. februar og er oversatt av Oda Myan Winsnes.

Nederlandske Tommy Wieringa har også fått plass på Man Bookers gjeve langliste for The Death of Murat Idrissi, ventet på norsk våren 2020.

– Det er stort å få en forfatter på Man Bookers langliste, og tre er helt eventyrlig. Vi er utrolige glade på deres vegne og lykkelige over at disse bøkene nå vil nå ut til enda flere, sier redaksjonssjef for oversatt skjønnlitteratur i Gyldendal, Cathrine Bakke Bolin.

Man Booker-prisen er den ledende litterære prisen i engelsktalende verden, og har sørget for anerkjennelse til fremragende fiksjon i fem tiår. Hvert år annonseres det en langliste på 13 bøker som deretter blir innsnevret til en kortliste på seks bøker.

I år blir kortlisten annonsert 9. april, mens den endelige vinneren offentliggjøres 21. mai.

Tre-Man-Booker-nominasjoner-til-Gyldendal (1)

Relaterte artikler