Johan Harstad med internasjonal suksess

Johan Harstad med internasjonal suksess

Strålende anmeldelser, fulle hus og glødende forleggere: Tyskland satser stort på Johan Harstad.

Diana Stübs er redaktør for oversatt litteratur i det tyske kvalitetsforlaget Rowohlt og det er hun som har antatt det som omtales som Harstads mesterverk, romanen Max, Mischa og Tetoffensiven. Den 1200 sider lange boka er Rowohlt største satsningstittel denne våren. Redaktør Stübs ble hekta på Harstad med en gang hun åpnet boka.

-Jeg får ikke nok av hovedpersonene fra Harstads roman, selv etter mer enn 1200 sider, sier hun.

Utsolgte arrangementer

Det er store forventninger til lanseringen av romanen, og allerede er et svært arrangement med 700 plasser utsolgt. En rekke opplesninger og samtaler er planlagt i flere tyske byer og pågangen er stor.

Andrine Pollen i NORLA gleder seg over Harstads suksess.

-Det er helt spesielt at et forlag trykker opp et stort forhåndseksemplar av en bok for å «preppe» bokhandlerne før en lansering, vedlagt T-skjorter med print fra boken, dandert i en flott gaveeske. Det er tydelig at forlaget har store forventninger til boken, og Europas største litteraturfestival, Lit. Cologne, har forhåndsvarslet at Johan Harstad blir festivalens stjerne, sier hun.

Johan Harstads bøker er solgt til over 20 land og han har mottatt mange priser for sitt forfatterskap, både hjemme og i verden. Anmeldelsene Max, Mischa og Tetoffensiven fikk strålende fra ende til annen. I Norge fikk boka flere seksere og Harstad ble trukket frem som en av Norges viktigste forfattere. Også i Danmark og Nederland var kritikken overveldende positiv.

Max, Mischa og Tetoffensiven lanseres 26. mars i Tyskland.

For oversikt over litterære priser og utklipp fra anmeldelser trykk her.

Johan-Harstad-med-internasjonal-suksess

Relaterte artikler