Buffalo wings

Oppskrift fra boka AirFryDay

Hvis du skal ha venner på et uformelt besøk uten at mat egentlig står på menyen, og ikke vet hva du skal servere, så er det alltid en slager med kyllingvinger. Setter du dem fram på bordet, kommer de garantert til å kaste seg over dem, og hvis ikke – så er det bare mer til deg selv.

Er noen av vennene tilfeldigvis vegetarianere, kan de spise stangsellerien med den digge ranch-dippen, mens du sitter med kyllingvingene.

2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser

500 g rå kyllingklubber og -vinger
1 ts pepper
1 ts salt
3 ss smør
1 dl hot sauce (f.eks. Tabasco)
1 ts hvitløkpulver
1 ts worcestershiresaus (ikke spør meg om uttalelsen!)
3 selleristenger, delt i 7 cm lange staver

Ranch-dressing

1 dl majones
½ dl rømme
1 ss sitronsaft
½ ts tørket gressløk
½ ts tørket dill
½ ts persille, finhakket
½ ts hvitløkpulver
½ ts løkpulver
¼ ts pepper
¼ ts salt

 

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til ranch-dressingen i en liten skål og sett til side.

Krydre kyllingklubbene og kyllingvingene med salt og pepper, og stek i airfryeren ved 195 °C i 12 minutter.

Mens kyllingen stekes, har du smør, hotsauce, worcestershiresaus og hvitløkpulver i en liten kjele på medium svak varme. Rør godt til smøret har smelta helt, og sett det til side.

Snu vingene og stek videre i 12 minutter til ved 195 °C.

Ha kyllingen over i en bolle, hell over hotsauce-blandingen og bland godt.

Server med selleristenger og ranch-dressing som dipp.

AirFryDay

60 oppskrifter på maten som blir best i airfryeren

Kristoffer Kaayne Kaalsaas er Norges ukronede airfrykonge! Han vet hva som blir godt i airfryeren, og han er et friskt pust i matverdenen. Prøv Kaaynes populære oppskrifter som asiatiske grillspyd, fritert kylling, spareribs, digg biff, dounuts, cookies og mye mer.

Les mer om boka

Airfryeren har kommet for å bli!

Hvis du ikke allerede har skaffet deg den praktiske boksen, tipper vi at denne boken gir også deg lyst på en airfryer. Her får du noen flere av oppskriftene i boka.

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".