Carpaccio av melon

Oppskrift fra boka Aichas middelhavsmat

Søt og saftig vannmelon er perfekt å kombinere med salte smaker. Her har jeg laget en carpaccio av melon med parmesan, pinjekjerner og pesto. Den kan serveres som tilbehør eller som en forfriskende lett forrett i varmen. Kjøp ferdig pesto eller lag selv.

4 porsjoner

Ingredienser

½ vannmelon

1 ss sitronsaft

2 ss olivenolje

5–6 grønne olivener, hakket

2 ss soltørket tomat i olje, hakket

30 g pinjekjerner, ristet i tørr panne

2 ss grønn pesto

raspet eller høvlet parmesan

 

Fremgangsmåte

Skjær vannmelon i meget tynne skiver. Drypp over sitronsaft og olivenolje. Dryss over olivener, soltørket tomat og pinjekjerner. Legg på bitte små klatter av pesto og avslutt med å høvle parmesan over hele retten.

Aichas middelhavsmat

Solens kjøkken

Denne inspirerende kokeboken er proppfull av fargerike, fristende middelhavsklassikere og Aichas egne oppskrifter basert på matkulturen rundt Middelhavet – solens kjøkken. 

Les mer

La deg inspirere av Aichas fantastiske oppskrifter!

Her får du en smakebit med flere oppskrifter fra boka.

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".