Kremet kjøttsuppe med sprøstekt kjøttdeig

En kremet, fyldig kjøttsuppe toppet med sprøstekt kjøttdeig og eple, er en knallrett som passer ekstra godt på en regntung eller kjølig dag.

 

INGREDIENSER

600 g kjøttdeig (du kan også bruke karbonadedeig eller kyllingkjøttdeig)
3 gulrøtter
100 g sjampinjong
3 sjalottløk
100 g sellerirot
100 g poteter
50 g smør
7 dl kjøttkraft
1 ts timian
2 dl fløte
1 dl solsikkeolje
1 grønt eple
salt og pepper

 

SLIK GJØR DU

Skrell og kutt gulrøtter, sjampinjong, poteter, sellerirot og sjalottløk i små biter. Legg alt i en kjele sammen med halvparten av kjøttdeigen og alt smøret. Brun lett i 2-3 minutter. Tilsett kjøttkraft og timian. Kok alt i 30 minutter til grønnsakene er møre, tilsett fløte og kjør med en stavmikser til du får en kremet og glatt suppe. Smak til med salt og pepper.

Stek resten av kjøttdeigen på sterk varme i en stekepanne med solsikkeolje, kjøttet skal bli helt sprøtt. Kutt eplet i tynne strimler. Anrett suppen med crispy kjøttdeig og eple og drypp over litt sesamolje.

Flere gode middagstips?

Trenger du inspirasjon til hverdagsmiddagen, basert på råvarene du allerede putter i handlekurven? Ønsker du å lage noe supergodt som også ser fantastisk ut, uten at du må sette av timer til forberedelser? Da er Skikkelig norsk boken for deg!

Les mer om Skikkelig norsk

Skikkelig Norsk

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".