Sweet’n spicy søtpotet-bowl

Lag en vegetarisk luksus-lunsj!

3 porsjoner | Vegetarisk | Glutenfri

2 søtpoteter
1 ss olivenolje

2 bokser sorte bønner
1 pakke tacokrydder
1 dl vann

Smakfull quinoa
2 dl tørr quinoa
5 dl vann
1 grønnsaksbuljongterning

Syltet rødløk
2 rødløk
1 dl eddik
1 dl sukker
1 dl vann

Chipotledressing
1 boks kesam
2 ss chilimajones

valgfri mengde spinat

 

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Vask og tørk søtpotetene slik at du kan bruke skallet. Del dem i to på langs. Drypp olivenolje på innsiden av søtpotetene, smør dem godt inn, og legg dem med innsiden ned på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen i ca. 40 minutter.
  3. Hell av vannet på de sorte bønnene og stek dem i en stekepanne med litt olje i 2–3 minutter. Tilsett tacokrydder, stek videre i 2 minutter. Tilsett deretter vann og la det småputre til bønnene er blitt saftige uten å bli tørre. Ha dem over i en beholder.
  4. Skyll quinoaen og ha den over i en kjele med vann og grønnsakbuljong og kok opp. Rør ut buljongterningen. La det småkoke under lokk i 15–18 minutter, eller til vannet er borte og quinoaen har «spiret».
  5. Skrell rødløken, kutt den i tynne skiver og ha over i et glass med lokk.
  6. Kok opp eddik, sukker og vann og kok til sukkeret er oppløst. Hell over rødløken og la den stå i kjøleskapet i minimum 1 time før bruk, og helst natten over.
  7. Bland sammen ingrediensene til chipotledressingen, og ha i et glass.
  8. Når søtpoteten er blitt karamellisert i kantene, er den ferdig. Del i 2 cm store kuber.
  9. Del quinoaen, søtpoteten og de stekte bønnene i tre porsjoner, og ha porsjonene i hver sin matboks. Tilsett valgfri mengde spinat og syltet rødløk i matboksen samme dag som den skal spises, og ta med deg glasset med dressing. Dermed er denne luksus-lunsjen klar til servering. Pynt med valgfrie urter.

Vil du ha flere digge oppskrifter?

Sunnere livsstil gir deg en steg-for-steg-guide til en balansert livsstil, og med 80 digge oppskrifter. 

Skal du klare å opprettholde en sunn livsstil kan du ikke være for streng mot deg selv, mener mat-influenser Emilie Voe Nereng. Det viktigste er å få et godt forhold til deg selv og et bevisst forhold til maten du spiser, og å forstå hvordan andre faktorer som søvn, relasjoner og aktivitet også påvirker hvordan du har det.

Les mer om Sunnere livsstil

Sunnere Livsstil

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".