Fårikål på 30 minutter

Med denne oppskriften kan du lage fårikål året rundet, og det på bare 30 minutter!

 

INGREDIENSER

1 1/2 kg hodekål
400 g gulrøtter
400 g poteter
500 g strimlet lammekjøtt
2 ts salt
4 ts hel pepper
4 del vann

 

SLIK GJØR DU

Kutt hodekålen i 1 cm tykke strimler, altså tynnere enn hva du vanligvis gjør med en tradisjonell fårikål. Kutt gulrøtter og poteter i to på langs, og deretter i biter på ca 1 cm. Legg alle ingrediensene lagvis i en tykkbunnet kjele, dryss salt og pepper mellom lagene og hell på vann. Kok i 30 minutter til alt er mørt.

Flere gode middagstips?

Trenger du inspirasjon til hverdagsmiddagen, basert på råvarene du allerede putter i handlekurven? Ønsker du å lage noe supergodt som også ser fantastisk ut, uten at du må sette av timer til forberedelser? Da er Skikkelig norsk boken for deg!

Les mer om Skikkelig norsk

Skikkelig Norsk

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".