Verdens beste tacokrydder

Et godt tacokrydder er genialt å ha i kjøkkenskapet. Du kan blande det i kjøttdeigen, men også bruke det som krydder til annet kjøtt. Du kan også krydre laks med tacokrydder før du steker den i panna. 

Antall porsjoner: 6
Tid: 10 minutter

INGREDIENSER

3 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
2 ss tørket oregano
2 ss malt spisskummen
1/2 ss hvitløkpulver
1 ss salt
1/4 ts malt anis
1/2 ts kvernet sort pepper
1/2 ts løkpulver

SLIK GJØR DU

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle.
Hvis du vil ha et finere tacokrydder, kan du knuse det i en morter eller kjøre det i en foodprosessor.
Oppbevar tacokrydderet i et tett glass, da kan det oppbevares i mange måneder.

Dette tacokrydderet kan du justere styrken på ved å tilsette mer eller mindre chilipulver. Hvis du vil ha et mildt tacokrydder, kan du droppe chilien helt.

 

Sulten – den store norske steg for steg-kokeboka

Har du lyst til å lykkes på kjøkkenet? Sulten er boken for deg som har lyst til å lage supergod mat og lære kjøkkenets grunnteknikker og metoder samtidig. En grunnbok som viser deg hvordan: steg for steg!

Kokk Jan Ivar Nykvist og fotograf Mats Dreyer har samlet favorittoppskrifter innen frokost, supper, pasta, pizza, fisk- og skalldyr, kjøtt, sauser og kraft, grønnsaker og tilbehør, desserter, samt kaker og bakst. Maten er det vi søker aller mest etter på Google. En verdig arvtager etter Den rutete kokeboken, Ingrid Espelid Hovigs klassiker.

 

Les mer om Sulten

Sulten Bok Cover 13

Relaterte artikler

Mesterkokkens Thaisommer

Mesterkokkens Thaisommer

Da pandemien rammet og restauranten ble stengt, dro kokk Terje Ommundsen hjem til sitt eget kjøkken og begynte å...
Sulten på påskebrunsj?

Sulten på påskebrunsj?

Kokk Jan Ivar Nykvist deler ideer fra kokeboka Sulten til den perfekte påskebrunsjen med familie og venner. Hva er...
Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".