
I vår del av verden snakker vi ofte om klimaproblemene som et dystert fremtidsscenario. Men for millioner av mennesker er store klimaendringer og miljøkatastrofer allerede en realitet.
I denne episoden forteller Erik Sveberg Dietrichs om menneskene og naturområdene som berøres av alvorlige konsekvenser i dag. Han har utgitt fagboken Å bite seg i halen: Hvordan menneskeskapte klimaendringer og miljøkatastrofer påvirker oss. I boken tar Dietrichs for seg hvilke helsekonsekvenser klima- og miljøkatastrofen har for mennesker rundt i veden.
- Det er ingen fullstendig lærebok over alt som kan skje, men gir eksempler på hva som kan skje for å gi en bevisstgjøring på at dette er et problem og det kommer til å påvirke deg og meg.
Erik Sveberg Dietrichs er overlege, førsteamanuensis og ekspert på farmakologi. Han har tidligere utgitt bok om både togreiser i Europa, hvordan kroppen kan takle ekstremnatur og farfarens tid i nazistenes fangenskap.
Lytt til episoden der du hører på podkast eller ved å spille av nedenfor. Fagbokpodden er laget i samarbeid med Nettavisen. Programleder er Anders Høglund.
Les mer om boken


Podkast: Praktisk organisasjonspsykologi

Podkast: Å ønske, men ikke våge

Podkast: Hvordan utvikle emosjonell kompetanse?

Podkast: Sigmund Karterud om personlighetsfokusert terapi

Podkast: Lek og kreativitet i psykoterapi

Podkast: Hvordan forstå ungdomsfasen?

Podkast: Å behandle panikkangsten på egen hånd

Podkast: Selvfølelsen med Guro Øiestad

Podkast: Er flerspråklighet egentlig en fordel?

Mentaliseringsbasert terapi

Podkast: Hvordan hjelpe barna som ikke klarer å sitte stille?

Psykisk helse hos eldre

Hva er greia med meg - og deg, og alle andre?

Som om jeg ikke var redd

Kultur og kontekst i praktisk psykologarbeid

Spiseforstyrrelser

Avspenning
