Sulten på påskebrunsj?

Late dager betyr ekstra tid til å nyte middager som har kokt lenge, gjerne droppe frokosten og spise sen påskebrunsj. Her kommer noen tips til hva du kan lage. Alle oppskriftene finner du i Sulten. Den store norske steg for steg-kokeboka.

Grytebrød: Lite passer bedre enn et saftig grytebrød! Sett deigen om kvelden, så har du det perfekte brødet til påskebrunsjen. Hvis du skal på hytta, så husk å ta med deg støpejernsgryta for aller best resultat.

Luftige pannekaker: Kanskje har du noen litt brune bananer liggende? Da er veien kort til deilige bananpannekaker. Eller så kan du lage luftige amerikanske pannekaker toppet med sprøstekt bacon og lønnesirup.

Eggerøre: Hvis du skal lage påskelunsjbord, så er en fløyelsmyk eggerøre en naturlig del. En fløyelsmyk tar litt lenger tid å lage, ettersom den lages på litt lavere temperatur. Men jeg kan love at det er verdt det.

Kremet fiskesuppe: Hvis du vil ha en varm påskelunsj, så er fiskesuppe et fantastisk alternativ. Server gjerne suppa med nystekt grytebrød. 

 

Dessert: Hvis du vil ha en søt avslutning i påsken, så kan en saftig gulrotkake med myk kremostglasur være perfekt. Hvis du vil gjøre den enda mer «påskete», så kan du pynte den ferdige kaken med revet appelsinskall og sjokolade-påskeegg.

 

Eggerøre

Antall porsjoner: 2

Tid: 10 minutter

 

Blir du som meg trist av tørr eggerøre på hotellfrokoster? Her er noen enkle tips til verdens beste kremete eggerøre!

 

Ingredienser

4 egg

4 ss fløte eller melk

½ ts salt

½ ts kvernet sort pepper

1 ss smør

 

Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper i en bolle. Pisk i 1 minutt til eggene er godt blandet og du får litt luft inn i blandingen. Smelt smøret i en nonstick stekepanne på litt under medium varme. Ha eggene i stekepanna og dra inn eggeblandingen fra ytterkanten og inn mot midten med en slikkepott.

Fortsett å dra inn eggene til det ikke er mer rennende egg igjen. Pass på at du ikke steker eggerøren for lenge, da vil den ende opp tørr og trist. Eggerøren skal fortsatt ha en glinsende overflate. Server eggerøren umiddelbart, gjerne med fersk brød, en grønn salat, spekemat eller revet ost.

 

Kokkens råd:

Ha i 1 ss gressløk eller andre urter for smak.

 

Sulten – den store norske steg for steg-kokeboka

Har du lyst til å lykkes på kjøkkenet? Sulten er boken for deg som har lyst til å lage supergod mat og lære kjøkkenets grunnteknikker og metoder samtidig. En grunnbok som viser deg hvordan: steg for steg!

Kokk Jan Ivar Nykvist og fotograf Mats Dreyer har samlet favorittoppskrifter innen frokost, supper, pasta, pizza, fisk- og skalldyr, kjøtt, sauser og kraft, grønnsaker og tilbehør, desserter, samt kaker og bakst. Maten er det vi søker aller mest etter på Google. En verdig arvtager etter Den rutete kokeboken, Ingrid Espelid Hovigs klassiker.

 

Les mer om Sulten

Sulten Bok Cover 13

Relaterte artikler

Cæsar potetsalat

Cæsar potetsalat

Så enkelt kan man gjøre en potetsalat! Oppskrift fra "Aichas salatfantasier".