Chimamanda Adichie er Vinnernes vinner!

Chimamanda Adichie er kåret til Vinnernes vinner i en offentlig avstemning for å feire 25 år med Women`s Prize for Fiction.

Adichie vant Women`s Prize for Fiction første gang i 2007 med romanen En halv gul sol. I år, for å feire prisens 25 års jubileum, er det blitt holdt en offentlig avstemning av prisens vinnere gjennom tidene. Mer enn 8500 personer har avgitt sin stemme siden september, og engasjementet i de digitale bokklubbene har vært enorm.-Jeg er svært rørt over å bli stemt frem som Vinnernes vinner, fordi dette var den første prisen som brakte en betydelig leseskare til mine utgivelser og den har introdusert meg for arbeidet til mange talentfulle forfattere, sier Adichie i en uttalelse.- Dette er nydelig nyheter og veldig fortjent! Chimamanda Adichie har vært en av de viktigste samtidsforfatteren i lang tid – til tross for sin unge alder – og dette er en anerkjennelse av både litteraturen hennes og diskusjonen hun tar om rase, kjønn, klasse og tilhørighet. Og En halv gul sol er en fantastisk roman, sier forlagssjef for oversatt skjønnlitteratur, Cathrine Bakke Bolin, som har jobbet med Chimamanda Adichie siden debuten med Dyprød hibiskus (utgitt på Gyldendal i 2006).Kort om boka:
Olanna og Kainene er så ulike som to tvillingsøstre kan bli. Olanna har arvet sin mors skjønnhet, er vennlig og imøtekommende. Kainene er innesluttet og hard og bestemt på å gjøre egen karriere. Mens Olanna flytter sammen med sin store kjærlighet, den politisk orienterte Odenigbo, møter Kainene engelskmannen Richard.

 

Men det er vanskelige tider i Nigeria. Snart blir det slutt på sene aftener med klirring i glass og svak musikk fra radiogrammofonen i stuen, og når krigen bryter ut blir selv de privilegerte ofre for grusomme hendelser som sakte kommer til å slite i hjel livene deres. Familier og hjem splittes, og idealer og lojalitet testes og ødelegges for alltid.En halv gul sol ble utgitt på norsk i 2007 i Mona Langes oversettelse.

Bøker av Chimamanda Adichie

Relaterte artikler

En forførende fortelling

En forførende fortelling

Svenske Sara Paborn (f.1972) tok utgangspunkt i sin egen skilsmisse da hun skrev sin nye roman Tistelhonning.
En bestselgende krimduo

En bestselgende krimduo

Cilla og Rolf Börjlind tilhører Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste...
Rørende om flyktningkrisen

Rørende om flyktningkrisen

«Birøkteren fra Aleppo» er en Sunday Times bestselger, og en av vårens vakreste bøker. Den er solgt til over 20 land...
Å finne sin egen greie

Å finne sin egen greie

Denne uken lanseres boken «Girlskate» av Eldrid Johansen og Steffen R. M. Sørum. Boken handler om vennskap og å...