Q&A: Camilla Läckberg

Hevndronningen er tilbake! Etter to bøker om den hevnlystne Faye, var stjerneforfatter Camilla Läckberg langt fra ferdig. Hun ville utforske temaet kvinnelig hevn videre. Resultatet ble to frittstående romaner, som begge forteller om kvinner som har opplevd svik eller nederlag, og vil slå tilbake.

Hva inspirerte deg til å skrive de to hevnromanene «Nådeløse kvinner» og «Gå i fengsel»?
Jeg syns temaet hevn generelt og kvinnelig hevn spesielt er utrolig fascinerende, så etter to bøker om Faye ville jeg fortsette å utforske dette.  

I «Nådeløse kvinner» møter vi tre kvinner som ikke har det så bra, men likevel holder de på fasaden utad. Hvorfor tror du det er viktig for mange å holde på fasaden?
Det handler nok mye om stolthet, men også om det vi fôres med på sosiale medier, der bilder med pene filtre postes og gir inntrykk av perfekte liv. 

I «Gå i fengsel» treffer vi fire ungdommer, to jenter og to gutter. Det virker som de har mer enn ungdommer flest kan drømme om, men hver av dem har opplevd svik og har mørke hemmeligheter. Tror du det er vanskelig å vokse opp i dagens samfunn?
Alle tidsepoker har så klart sine problemer, og jeg tror at det noen ganger er vanskelig for oss voksne å forstå hvordan det er å vokse opp i dag, med det konstante nærværet av sosiale medier, internett og uendelige valgmuligheter. 

Hva er de viktigste ingrediensene når du skriver en spenningsroman?
At jeg selv kaster meg over det og blir interessert, det tror jeg leserne merker i bøkene mine. 

Før du begynner å skrive Fjällbacka 11 – har du allerede plottet klart i tankene?
Nå i høst skal jeg sette igang og skrive mer på alvor, men jeg har absolutt allerede tanker og idéer for hva som skal skje med Erica og Patrik i Fjällbacka. 

Du har en fantastisk arbeidskapasitet; du skriver bøker, filmmanus, har en rekke andre prosjekter og en stor familie. Hvordan får du det til?
Kreativiteten min lar seg ikke begrense, og sammen med en stor dose lidenskap og fantastiske personer å jobbe med, faller det seg helt naturlig. Jeg elsker helt enkelt det jeg gjør, og er takknemlig for at det lar seg forene med familielivet mitt! 

Nådeløse kvinner

Camilla Läckberg

Nådeløse kvinner lever tre kvinner helt forskjellige liv. De kjenner ikke hverandre, men de har én ting til felles: De er fanget i hvert sitt ekteskap som de vil ut av. Ingrid lever det perfekte livet med mann, datter og fint hus. Victoria har flyttet fra Russland og lever isolert på landet med mannen sin. Birgitta er barneskolelærer med mann og to voksne sønner. Men bak fasaden er ingenting som det ser ut som.

De tre kvinnene møtes i et forum på nett og begynner å legge en plan for å slå tilbake og frigjøre seg fra sine menn.

Oversetter: Kari Bolstad.

Les mer her

Naadelose Kvinner

Gå i fengsel

Camilla Läckberg

Gå i fengsel handler om fire ungdommer som har kjent hverandre siden de var små, fordi foreldrene deres også er venner. Nå er det nyttårsaften, og ungdommene feirer i den ene luksusvillaen, mens foreldrene er i villaen ved siden av. De har alt, men også mørke hemmeligheter som de ikke har delt med noen, heller ikke med hverandre. Da et Monopol-spill sporer av og innsatsene høynes, begynner hemmelighetene langsomt å komme frem. Til slutt blir det for mye, og en intrikat plan blir satt ut i livet.

Oversetter: Kari Bolstad

Les mer her

Lanseres 13. september

Gaa I Fengsel

Relaterte artikler

Q&A: Brit Bennett

Q&A: Brit Bennett

«Det som forsvinner» fikk nylig terningkast 6 i Dagbladet! Den har ligget på toppen av New York Times...
Q&A: Sara Paborn

Q&A: Sara Paborn

I «Tistelhonning» ville svenske Sara Paborn utforske to kvinners erfaringer og syn på kjærlighet, forelskelse og...
En forførende fortelling

En forførende fortelling

Svenske Sara Paborn (f.1972) tok utgangspunkt i sin egen skilsmisse da hun skrev sin nye roman Tistelhonning.
En bestselgende krimduo

En bestselgende krimduo

Cilla og Rolf Börjlind tilhører Sveriges mest erfarne manusforfattere. De står blant annet bak de kritikerroste...
Rørende om flyktningkrisen

Rørende om flyktningkrisen

«Birøkteren fra Aleppo» er en Sunday Times bestselger, og en av vårens vakreste bøker. Den er solgt til over 20 land...